Siirry sisältöön

Luottoluokittajat pelkkiä viestintuojia eurokriisissä

by : 11.8.2014

Euroalueen poliitikot ovat syyttäneet luottoluokittajia eurokriisin lietsomisesta, ja kriisimaiden korkojen nostamisesta. Viime kuukausina Moody’s on parin otteeseen nostanut Portugalin luottoluokitusta, mikä on jälleen antanut tilaisuuden tarkistaa korkojen reaktiota luokituksen muutokseen.

Ainakin Moody’sin ja Portugalin kohdalla kuvio näyttää hyvin selkeältä. Luokituksen muutokset ovat merkittävällä viiveellä seuranneet korkoerojen kehitystä – ei laukaissut muutoksia.

Voit itse tarkastella luokituksen muutoksen ja Portugalin korkoeron yhteyttä jutusta: Luottoluokituksen olematon korkovaikutus , mistä myös löydät selityksen sille, miksi luokittajien vaikutus valtionlainojen korkoihin on pieni.

 

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: