Siirry sisältöön

Viikon talouspäivitykset

by : 8.8.2014

Kulunut viikko toi liudan uutisia jotka vahvistivat Suomen teollisuuden vaisuja näkymiä. Saksasta saatiin synkkiä tilauslukuja, jotka ruokkivat pelkoja siitä, että Ukraina-kriisi on saanut yrityksiä lykkäämään investointejaan.

Suomessakin tilaukset neljän nousukuukauden jälkeen jäivät jälleen kesäkuussa alle viime vuoden tasojen. Tilausluvut eivät kuitenkaan olleet niin synkkiä, kuin miltä ensi silmäyksellä näyttivät: Teollisuusluvut kertovat edelleen vakiintumisesta. Synkkien lukujen sarjaa täydensivät kesäkuun vientiluvut: Kasvua ei vieläkään näy tavaraviennissä.

Venäjän talouden ongelmat ovat jo nakertaneet Suomen BKT:ta puolella prosenttiyksiköllä. Euroalueelle vaikutus jää kuitenkin verrattain pieneksi, kuten selitin: Pakotteet, Venäjän vienti ja talouskasvu

Euroalueen vähittäiskauppa sen sijaan on jatkanut toipumistaan. Kesäkuun nousu oli vahvin seitsemään vuoteen.

Pääosittain positiivisia uutisia saatiin Asiassa jossa Kiinan vienti oli vauhdittunut lisää. Kehitys lupaa mm. vahvemman juanin kautta hyvää myös länsimaiden teollisuudelle.

From → Aasia, Euroalue, Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: