Siirry sisältöön

Viikon talouspäivitykset

by : 15.8.2014

Viime viikolla julkaistut taloustilastot jatkoivat suhteellisten synkkien uutisten sarjaa. Kuva heinäkuun heikkoudesta maailmalla vahvisti uutiset Kiinasta haparoivasta noususta, sekä USA:n vähittäiskaupan kasvussa ollut hengähdystauko. Kiinassa erityisesti tyrehtynyt luottojen kasvu herätti huomiota. Molemmissa maissa heinäkuun heikkous näyttää ainoastaan tilapäiseltä notkahdukselta, ja kasvu näyttää jatkavan vakaan.

Suomen BKT jatkoi nollakasvussa Q2 mikä ei tietysti ollut mikään suuri uutinen, mutta lukemat olivat kuitenkin synkemmät kuin mitä alustavat huhti-toukokuun tilastotiedot olivat antaneet syytä olettaa,

Euroalueen elpyminen takerteli Q2:lla, ja kasvu jäi yhteen desimaaliin pyöristettynä nollaan. Pettymys oli etenkin Saksan BKT:n supistuminen. Luvut antavat kuitenkin liian synkän kuvan todellisesta kasvutrendistä.

Erittäin synkkiä toisen neljänneksen BKT: lukuja saatiin Japanista, jossa arvonlisäveron korotus aiheutti jyrkän laskun. Japani näyttää alkuvuoden vuoristoradalta siirtyneen hitaampaan kasvuun.

From → Aasia, Euroalue, Suomi, USA

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: