Siirry sisältöön

Kuka minä olen

Olen taloudellisesti ja poliittisesti riippumaton ekonomisti.Olen pari vuosikymmentä  työskennellyt rahoitusalalla analyytikkona ja ekonomistina (mm. Nordean ja Evlin pääekonomistina, osakeanalyysin johtajana, korkoanalyytikkona ja osakestrategina). Nykyään toimin itsenäisenä konsulttina ja työskentelen verkkomedia MustReadin parissa, josta nykyään voi lukea minun kirjoituksia. Olen myös Valtion Eläkerahaston sijoitusneuvottelukunnan jäsen. Luennoin mm. Hankenin Executive MBA kurssilla.

Kirjoituksiani on julkaistu myös mm. Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa Palkansaajien tutkimuslaitoksen Talous- ja yhteiskunta-lehdessä sekä Arvopaperin ja Taloustaidon verkkosivuilla. Keskuskauppakamarin toimeksiannosta olen kirjoittanut raportin joka pohtii mitä tiedämme tuloverotuksen taloudellisista vaikutuksista: Kireä verotus kuristaa taloutta. Ajatuspaja Liberalle olen ollut mukana kirjoittamassa raporttia Suomi jää jälkeen.

Jos tarvitsette ekonomistia esimerkiksi pitämään luentoa, kirjoittamaan artikkelia tai selvitystä tai vaan osallistumaan asiantuntijana keskusteluissa olen käytettävissä.

Tämän blogin pääfokus on ollut havaintoja taloudesta. Olen pyrinyt ensi sijassa tuomaan esiin miten asiat on. Toki näkemyksiini heijastuu minun taustani ja se, että olen poliittiselta vakaumukseltani liberaali, yksilönvapauden ja vapaan markkinatalouden kannattaja.

Tarkkaavainen lukija huomaa varmasti, että suomi ei ole äidinkieleni.  Otan ilolla vastaan korjauksia, jos haluatte opettaa minua kirjoittamaan parempaa suomen kieltä.

Kommentoinnista:

Olen erittäin iloinen kaikista kommenteista. Kannustavia kommentteja on tietysti aina mukava saada. Kriittiset kommentit ja kysymykset ovat vähintään yhtä arvokkaita, koska ne antavat vihjeitä siitä missä kirjoituksissani on parantamisen varaa.

Yritän ottaa aikaa lukea kaikki kommentit, ja vastata kaikkiin kysymyksiin. Minulla on kuitenkin muutakin tekemistä, joten en välttämättä vastaa samana päivänä.

Kommentteihin saatte mielellänne liittää linkkejä muihin sivustoihin, jota te uskotte, että voivat blogin lukijoita kiinnostaa.

Älkää kuitenkaan olettako, että minä lukisin linkitettyjä sivustoja. Kirjoituksia verkossa on enemmän kun minä ehdin lukea. Vastaan yleensä lukematta tekstejä joihin on viitattu.

Voin myös kertoa, että vain murto-osa kävijöistä klikkaa teksteissä olevia hyperlinkkejä. Jos haluatte viestittää jotain blogini lukijoille, kannattaa siten kirjoittaa sanoma kommenttikenttään.

Yhteystiedot:

Voit kirjoittaa minulle osoiteella roger.wessman(at)bastiatconsulting.com.

Puhelin 040-706 0002.

3 kommenttia
 1. leo koskinen permalink

  Jos maapallon (n. yli 7 mrd )ihmiset jaetaan 10 luokkaan varallisuutensa mukaan niin mihin luokkaan arvelet sijoittuvan suomalaisen toimeentulotuella elävän työikäisen, jolla ei ole mitään perittyä tai työllä ansaittuja säästöjä?

 2. Pekka permalink

  Kerrotko ajatuksista koskien tätä:

  https://www.nordnet.fi/blogi/rahapodi-vs-wessman-rahapodi-246/

  Kiitokset !!

 3. Tässä linkki Paasin ja minun väliseen keskusteluun 5 vuotta sitten

  Historiastakin löytyy 4 prosentin osaketuottoja

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: