Siirry sisältöön

Kiitos vuodesta 2017 ja Hyvää Joulua

by : 21.12.2017

JulbockOn jälleen aika kiittää teitä kaikkia blogin lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivottaa rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta.

Erityinen kiitos kuuluu kommenttien ja kysymysten kirjoittajille. Keskustelu on pysynyt asiallisena ja korkeatasoisena vastoin huolia internetin turmelevasta vaikutuksesta. Kommentit ovat haastaneet minua selkeyttämään sanomaani ja antaneet virikkeitä ja uusia ajatuksia. Suuri kiitos kuuluu myös kaikille. jotka ovat auttaneet levittämään linkkejä kirjoituksiini sosiaalisissa medioissa.

Tänä vuonna minulla on ollut vähemmän aikaa kirjoittaa blogia, kun muita toimeksiantoja on kasautunut. Lokakuun alusta olen kirjoittanut ensisijaisesti MustRead-verkkojulkaisuun. MustRead-kollegat ovat auttaneet tekemään kirjoituksistani parempia, joten suosittelen tutustumista siihen. Kirjoitukset ovat maksumuurin takana, mutta uusille tilaajille on kahden viikon ilmainen tutustumisjakso. Tänä aikana voi perua tilaus maksutta. Julkaisusta löytyy minun kirjoitukseni lisäksi paljon muuta laadukasta luettava.

Keväällä olin mukana kirjoittamassa Liberalle Suomi jää jälkeen-raporttia, jossa porauduttiin siihen missä muilta mailta voimme ottaa esimerkkiä talouden kohentamiseksi. Huolimatta talouskasvun suhdanneluonteisesta piristymisestä raportin analyysi on edelleen mielestäni ajankohtainen.

Olen edelleen kirjoittanut myös säännöllistä kolumnia osakesäästäjien Viisas Raha-lehteen, jossa talouden kehitystä on tarkasteltu enemmän sijoittajien näkökulmasta.

Toisella kotimaisella olen kirjoittanut Ekonomiska Samfundetin Tidskriftiin pohdinnan siitä onko Euro alkuvuoden ongelmista nyt opittu Är eurokrisen en barnsjukdom? sekä kirja-arvostelun uusliberalismin, ja erityisesti Alan Greenspanin, vaikutuksesta talouspolitiikkaan Nyliberalismens segertåg och dess konsekvenser.

Keräsin jälleen listan blogini 10 luetuimmista kirjoituksista vuoden aikana. Ne antavat hyvän kuvan siitä, mitä kiinnostavia asioita tänä vuonna minulla on ollut tilaisuus pohtia tänä vuonna.

Listan kärjessä on analyysi Trumpin ”veroa rajalle”-ehdotuksesta, joka on vähemmän ajankohtainen koska republikaanien lopullisessa verouudistuksessa ei juuri tästä ajatuksesta ole mitään jäljellä. Korkealla listalla yhä yhtä ajankohtaisia on pari kirjoitusta ikuisuusaiheesta julkisen talouden koko ja miten sitä pitää ilmaista. Ilahduttavasti viime viikon parin kuukauden tauon jälkeinen bitcoin-pohdinta myös nousi heti kärkisijoille. Tämä rohkaisee jatkamaan blogiin ylläpitämistä, vaikka en ehdi tällä hetkellä säännöllisesti siihen kirjoittaa.

 

10 kärjen lista:

1. Trumpin ”veromuurin” oikulliset vaikutukset

2. Julkisen talouden kokoa vähätellään herkästi

3. Ponzipelit. Bitcoin, osakkeet  ja valuutat

4. Robotit ja tulojen kasautuminen pääomalle

5. Suomi jää jälkeen: Työikäinen väestö

6. Miten puhua julkisista menoista ymmärrettävästi

7. USA:n harhaanjohtava palkka – tuottavuus kuilu

8. Haasteena 72 prosentin työllisyys

9. Kilpailukyky ei tarkoita kehnoja palkkoja

10. Ekonomistit ja euro

 

 

 

From → Yms

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: