Siirry sisältöön

Korot, osinkotuotto ja riskinotto

by : 18.8.2014

Pohdin tämän viikon Arvopaperiblogissani sitä onko osakkeiden tarjoama osinkotuotto houkutteleva suhteessa alhaisiin korkoihin, ja mitä pitää miettiä kun vertaa osinkotuottoa korkoon.

Se että alhaiset korot ajavat sijoittajia osakkeisiin herättää kysymyksen siitä vääristelevätkö alhaiset korot sijoituspäätöksiä. Sanoisin päinvastoin, rohkeampaa riskinottoa on juuri mitä talous tarvitsee. Tällä hetkellä ei ole mitään syytä kannustaa sijoittajia makuuttamaan säästöjä riskittömissä korkosijoituksissa. Halukkaita korkosijoittajia on aivan tarpeeksi.

Toki alhaisten korkojen johdosta ei kannata tehdä typeriä sijoituksia, van tarkkaan harkita sijoitusten tuottoa ja riskiä. Jos alhaiset korot saavat sijoittajia tekemään tyhmiä sijoituksia ne eivät siitä voi syyttää alhaisten korkojen antamaa väärää signaalia vaan ainoastaan omaa typeryyttään. Olen tätä aikaisemmin selittänyt jutussa Alhaiset korot ja virheinvestoinnit.

Juttu löytyy tavanomaiseen tapaan kuvineen MarketNozen sivuilla Osinkotuottoa korkojen sijaan?. Suomalaisten pörssiyhtiöiden ennustetut osingot löytyvät: Yritykset | MarketNoze.

Osinkotaulukko

 

 

2 kommenttia
  1. Nimetön permalink

    Miten on Japanilaisten osakkeiden osalta 1990-luvulla alkaneen deflaatiokaudella ? Onko tilanne ollut samankaltainen eli osinkotuotot ovat olleet houkuttelevalla tasolla ? 10 vuoden nimelliskorkohan on ollut alle 1 %:n.
    t. Mikko H.

    • Kiitos kysymyksestä,

      Japanissa osinkotuottokin on vuoteen 2007 asti ollut alle prosentin. Osinkotuotto ei siten ole ollut kovin houkutteleva suhteessa korkotasoon, kun huomioi heikon talouskasvun ja deflaation (mitä kuten selitän Arvopaperikolumnissani pitää ottaa mukaan laskelmiin).

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: