Siirry sisältöön

Alv:in poikkeuksien kirous

by : 18.1.2015

Yrittäjänä toimiminen on ekonomistille ihan opettavaista. Abstraktit huolet saavat konkreettisen muodon.

Yritän nyt tässä selvittää mistä myynnistä pitää veloittaa arvonlisäveroa ja mistä ei. Ja miten asian pitää korjata, jos vahingossa on ehkä veloittanut liikaa?

No, ainakin verojuristeille riittää töitä.

From → Suomi

3 kommenttia
  1. Sari Rauvanto-Eriksson permalink

    Mihin tarvitaan kallista juristia?

    Taloushallinnon ammattilainen hanskaa tuollaiset tilanteet. Ammattilaisuus ei sitten ole kiinni koulutuksesta, tunnetusta firmasta tai edes kokemusvuosista (toki kokemusta pitää olla silti rutkasti). Mutta kun ammattilaisen löytää, siitä kannattaa pitää kiinni.

  2. Totta ei se asiantuntemus välttämättä koulutuksesata ole kiinni, En minäkään (vielä) ole juristin puoleen kääntynyt. Joka tapauksessa jonkun aikaa tähänkin menee.

  3. Tomi Salo permalink

    Vaikka korkeakoulussa tai yliopistossa ( ei ainakaan viime vuosisadalla ) opetettu yrittäjyyttä, auttaa akateeminen loppututkinto omaksumaan uusia asioita ja ymmärtämään kausaliteetteja. Itse olin 7 vuotta sivutoimisena ammatinharjoittajana. Hoidin itse laskutuksen, kirjanpidon, tilinpäätöksen ja veroilmoitukset. Tosin siihen tarvittiin lisäkoulutusta. Edellä mainittuja taitoja oli DI -koulutuksessa vain kurssi Kirjanpito ja verotus. Yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnassa ei yrittämisestä puhuttu sitäkään vähää kuin TKK:ssa. Kuitenkin ahkera ja motivoitunut ihminen oppii uusia taitoja ja saa siitä jopa iloa.

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: