Siirry sisältöön

Haparointia Euroalueella, synkkää Suomessa

by : 29.4.2014

Euroalueen talouselämän luottamusluvut heikkenivät hivenen huhtikuussa. Haparoinnista huolimatta luottamusluvut edelleen tukevat kuvaa euroalueen toipumisesta. Luottojen kehitys antaa synkemmän kuvan. Suomen talouden luottamusluvut eivät vieläkään ennakoi mitään piristymistä.

Pieni notkahdus euroalueen talouselämän luottamuksessa huhtikuussa ei anna suurta syytä huoleen. Huhtikuun lasku korjasi vain osan maaliskuun reippaasta noususta. Luottamusluvut ovat edelleen nousutrendillä, ja lupailevat talouden kiihtyvän maltilliseen kasvuun.

EURGDPeconsent

Luottamusluvut heijastavat kuitenkin ensi sijassa tämän hetken kehitystä, eikä ennakoi tulevia käänteitä. Kasvava huolenaihe on rahahanojen jatkuva kireys. Luottokanta on edelleen pysynyt laskussa. Rahan määrän kasvu ennakoi talouskasvun tasaantuvan.

EURM1GDP

Suomen kohdalla luottamusluvut olivat lohduttomia. Luottamus tippui takaisin lähelle syksyn pohjalukemia, eivätkä siten lupaile mitään kasvua talouteen. Eilen raportoidun kuluttajien luottamuksen jälkeen synkkiä lukuja oli odotettavissa. Yritysten luottamus pysyi suhteellisen vakaana, heikohkolla tasolla.

FINGDPESI

From → Euroalue, Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: