Siirry sisältöön

Öljyjalosteet viennin laskun takana

by : 30.4.2014

Tarkemmat helmikuun vientiluvut antavat lohdullisemman kuvan kuin mitä alustavat lukemat maalasivat. Viennin pieni lasku selittyy puhtaasti öljyjalosteiden arvon tippumisella. Suomen tavaravienti näyttää kääntyneen lievään nousuun.

Heilahtelut öljyjalosteiden viennissä ei kerro paljoakaan Suomen talouden tilasta. Tästä viennistä suomalainen jalostusarvo on hyvin pieni. Tulojen lasku kun öljyn hinta laskee kompensoituu raakaöljytuonnin kustannusten vähenemisellä.

finexpexcommodities

Oleellisempaa on tarkastella vientiä poislukien öljy. Kun tarkastelee tätä mittaria käänne parempaan suomen viennissä on selkeä. Vienti kääntyi viime vuoden lopulla kasvuun. Viime vuoden laskua vaimensi vielä öljyviennin arvon nousu, joten lasku oli vielä jyrkempi kun miltä päällisin puolin näytti.

Nämä luvut ovat toki historiaa. Teollisuuden luottamuskyselyjen perusteella heiveröinen kasvu näyttää toistaiseksi jatkuvan.

 

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: