Siirry sisältöön

Suomen vähittäiskauppa vakiintumassa?

by : 23.5.2014

Suomen vähittäiskauppa kasvoi huhtikuussa vihdoin pari prosenttia viime vuodesta tilastokeskuksen pikanennakon mukaan. Näihin lukuihin on syytä suhtautua varauksella koska pääsiäisen ajoitus on vahvistanut huhtikuun lukemia. Rohkaisevasti yhteenlaskettuna kuitenkin maalis-huhtikuu näyttää pientä nousua verrattuna viime vuoteen.

Optimistinen tulkinta näistä luvuista on, että ne vahvistavat toiveita siitä että vähittäiskaupan lasku olisi pysähtynyt. Mistään varsinaisesta kasvusta luvut eivät kerro.

finconsretsales

Vastaavia rohkaisevia lukemia on syytä odottaa muissa talouden lukemissa, jota pääsiäisen ajoitus vastaavasti synkensi maaliskuussa. Positiivisiin lukemiin on siten syytä suhtautua varauksella, aivan kuten maaliskuun heikkoihin lukuihin (jotka painoivat koko BKT:n kasvun ensimmäisellä neljänneksellä pakkaselle).

 

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: