Siirry sisältöön

Miksi AAA-luokitus ei ole niin tärkeä

by : 2.7.2014

Pohdin Kuntarahoituksen ”Huomista tehdään”-lehdessä (sivu 20-22) valtioiden luottoluokituksia yleensä ja erityisesti Suomen AAA-luokitusta.

Kiteytettynä totean, että sillä tuskin olisi kovin suurta vaikutusta, jos joku luottoluokituslaitos laskisi Suomen luokitusta.

Korkopreemiota määrä valtioiden luottokelpoisuus jota luottoluokitus yleensä viiveellä heijastaa. Valtionlainojen koroissa luottokelpoisuuden muutos näkyy yleensä ennen kuin luottoluokittajat reagoivat. Suomen valtionlainojen korot ovat jo samalla tasolla kun Alankomaiden, jolla ei ole AAA-luokitusta kaikilta luottolaitoksilta.

Korkoero AAA ja AA luokituksen välillä on myös varsin pieni. Muilla valtionlainojen korkoa heiluttavilla tekijöillä, kuten EKP:n toimilla, on suurempaa vaikutusta kuin vaihteluilla markkinoiden käsityksessä Suomen luottokelpoisuudesta.

Ratingss&swapspreadsEURjuly2

Tästä paljon enemmän: Luottoluokitus, luottokelpoisuus ja korkopreemio.

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: