Siirry sisältöön

Miljardi halpatyöläistä ja Euroopan ongelmat

by : 2.7.2014

Jatkan pohdintaa Walhlroosin toteamuksesta, että maailmalla on miljardi ihmistä jotka ovat valmiita tekemään työtä halvemmalla kuin eurooppalaiset MarketNozen sivuilla jutussa Miljardi halpatyoläistä ja Euroopan ongelmat.

Toukokuussa totesin (Euro ja palkkojen jousto), että euro ei estä Euroalueen palkkojen yleistä alentamista suhteessa muuhun maailmaan. ”Euron valuuttakurssihan kyllä joustaa muita valuuttoja vastaan.”

Vasta nyt ehdin jatkaa pohdiskelua siitä, asettaako miljardin halpatyöläisen mukaantulo maailmantalouteen paineita Euroopan yleisen palkka-aleen. Kysymys ei ole niin yksioikoinen kuin miltä se ensi silmäyksellä voi vaikuttaa. Vaikutukset voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia riippuen siitä mitä osaa alla olevaa nelikenttää tarkistamme.

VAIKUTUS EUROOPAN TALOUTEEN

Nelikenttä

Euroalueen talouden viime vuosien heikon kasvun syynä ei olekaan yleinen kilpailukyvyn puute, vaan kotimaisen kysynnän puute.

 

From → Euroalue

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: