Siirry sisältöön

Linkkejä mm Suomen taloudesta

by : 12.1.2015

Kiteytin lyhyesti miksi on syytä uskoa, että Suomen talous laahaa yhä jäljessä 2015. Suomen teollisuudelle on luvassa kuitenkin hidasta nousua. Vähemmän rohkaiseva uutinen oli että viennin kasvu taukosi marraskuussa, joskin edelleen viime kuukausien lukemat näyttävät yhteensä pientä nousua. Asuntojen hinnat ja kauppa jatkaa loivassa laskussa.

Selitän jutussa Euron heikkenemisen siunaus, miksi uskon että euron heikkeneminen on jo alkanut piristää euroalueen vientiä, ja koko maailmantaloudellekin on pikemmin hyvä asia.

Jos joltain on jäänyt huomaamatta Paavo Teittinen on jälleen kirjoittanut Helsingin Sanomiin hyvän jutun: Euroalue on vihdoin deflaatiossa – mitä se tarkoittaa?, jossa hän on haastatellut mm minua.

Tuomas Välimäki Suomen pankista selittää blogissaan miksi epätavanomaiset operaatiot ovat oikeastaan ihan normaalia keskuspankkipolitiikkaa, ja vielä enemmän todennäköisesti näin tulevaisuudessa. Olen samaa mieltä kuten aikaisemmin olen selittänyt jutuissa Määrällinen elvytys ja korot ja Miksi alhaisten korkojen aika?.

From → Yms

2 kommenttia
  1. Ref: kirjoitukseesi euron heikkenemisestä – olet harvoja, joka on hoksannut katsoa efektiivisiä valuuttakursseja sen iänikuisen EURUSD:n sijaan, kiitos siitä. Euron devalvoituminenhan on ollut hyvin vähäistä, ainakin toistaiseksi.

    En ole kenenkään nähnyt vielä tarkastelleen Suomen efektiivistä euron valuuttakurssia julkisuudessa – sen pitäisi kuitenkin olla yksi avaintekijä talouspolitiikkaa tehtäessä. Omat taitoni alalla ovat sen verran heikot, että mielelläni näkisin ammattimiehen analyysin tekevän.

  2. Kiitos palautteesta.

    Olen ajatellut katsoa Suomen ulkomaankauppapaineista valuuttakurssia mutta en vielä ehtinyt. Selvää on, että suomen näkökulmasta euro vahvistui viime vuonna kun rupla ja kruunu heikkeni.

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: