Siirry sisältöön

Vientivetoisen kasvustrategian mahdottomuus

by : 4.11.2013

Selitän Taloustaidon blogissa julkaistussa jutussa, miten koko Euroalueella yritetetään noudattaa strategia, joka voi toimia yksittäisen maan kohdalla mutta ei voi saada koko euroaluetta kasvuun. Vientiä edistävä politiikka ensi sijassa siirtää aktiviteettia vaan maasta toisten, ei sitä kasvata.  Suhteessa muuhun maailmaan kilpailukykyä määrä euron arvo.  Valittu politiikka vahvistaa euroa, eikä siten tue viennin kasvua euromaiden ulkopuolelle.

Juttu löytyy tästä: Euroalueen vientivetoisen kasvustrategian mahdottomuus | Taloustaidon blogit.

Paul Krugmanilla liuta hyviä komentteja blogissaan samasta teemasta, esim tässä tai tässä.

From → Euroalue

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: