Siirry sisältöön

Kulutuksesta sittenkin apua talouden kasvulle

by : 27.1.2014

On peruseltua syitä huoleen siitä, että kulutuksesta ei saada paljoakaan vetoapua Suomen talouden kasvulle lähivuosina. Sovitut palkankorotukset tarkoittavat käytännössä reaalitulojen leikkaamista. Tarve pienentää julkisen talouden alijäämää rokottaa kuluttajien ostovoimaa.

Rohkaisevaa on siten, että kuluttajien luottamus tulevaisuuteen on parantunut.  Paraneva luottamus nostaa kulutusalttiutta, eli kulutusta suhteessa tuloihin. Luottamusluvut indikoivat, että kulutus voisi lievästi kasvaa tänä vuonna. Nähtäväksi jää pysyvätkö mielialat positiivisina, kun puheet uusista säästötoimista vilkastuvat.

Finsonconfcons

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: