Siirry sisältöön

Kiinan varjopankeista ja maksuhäiriöistä

by : 7.3.2014

Huomasin juuri kun olin lähettänyt edellisen kommenttini Kiinasta Financial Timesin uutisen Kiinan ensimmäisestä joukkovelkakirjalainan maksuhäiriöstä. Tämä vahvistaa käsitystä siitä, että viranomaiset haluavat hillitä holtitonta luotonantoa signaloimalla, etteivät viranomaiset kaikissa tapauksissa takaa sijoittajille luvatun tuoton.

Maksuhäiriön vaikutus varjopankkitoimintaan riippuu miten vahvasti tämä horjuttaa sijoittajien luottamusta muihin sijoituskohteisiin.

Joukkovelkakirjalainat ovat vain yksi pankkien taseiden ohi tapahtuvan luotonannon muoto. Tiukemmin sidoksissa pankkitoimintaan on pankkien välittämät yritysten väliset lainat, ns trustit jotka ovat erillisiä luottoa antavia rahastoja jotka rahoittavat itseään velkakirjoilla sekä pankkien suoraan takaamat yritysten vekselit.

chinashadow

Koko pankkijärjestelmän vakauden kannalta oleellista on, ovatko viranomaiset valmiita horjuttamaan luottamusta pankkitalletusten turvallisuuteen. Siihen on vielä pitkä matka.

 

From → Aasia

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: