Siirry sisältöön

Miksi Venäjä vääjäämättä häviäisi taloussodan

by : 21.3.2014

Talouspakotteet eli maiden välisen kaupan estäminen vahingoitta molempia osapuolia. Kun tarkastelee Venäjän ja länsimaiden välistä kiistaa tilanne on hyvin epäsymmetrinen. Kaupan häiriöt pakotteista johtuen olisivat paljon merkittävämpiä Venäjän taloudelle kuin länsimaille.

Kaupankäynti Venäjän kanssa kaikissa muodoissaan on vain runsas prosenttiyksikkö suhteessa euromaiden bruttokansantuotteeseen.

Myynti euroalueelle vastaa kymmentä prosenttia Venäjän BKT:sta.

RussiaeurtradeGDP

Huom! Kuva ja luvut tarkennettu ensimmäisestä julkaistusta versiosta.

Tämä ei ainoastaan tarkoita sitä, että euroalueen suurempi talous kestää helpommin saman euromääräisen menetyksen. Se myös tarkoittaa että menetystä on helpompi korvata kasvattamalla kauppaa muualle.

Euromaiden energiamarkkinoilla on helpompi korvata Venäjän kaasutoimitusten pysähtyminen muilla energialähteillä, kun mitä Venäjällä olisi kasvattaa kaasunvientiä jonnekin muualle (minne kaasuputkia ei ole rakennettu).

From → Muu Eurooppa

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: