Siirry sisältöön

Euroalueen asuntohinnat yhä laskussa

by : 10.4.2014

Paljon on puhuttu viime kuukausina euroaluetta, ja etenkin kriisimaita, uhkaavasta deflaatiosta ja sen kielteisistä vaikutuksista talouden näkymiin. Talouden deflaatiokierteessä keskeisessä roolissa on varallisuushinnat, etenkin asuntojen hinnat. Asuntohintojen laskusta kriisimaissa on jo kärsitty pidemmän aikaa. Lasku on hivenen huippuvauhdista hidastunut, mutta lasku jatkui yhä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä Eurostatin mukaan.

Käänteet asuntojen hinnoissa ovat viime vuosina ennakoineet käänteitä kuluttajahintojen nousuvauhdissa.

Eurhousprices

Espanjassa asuntojen hintojen lasku on hidastunut selkeästi ja Irlannissa asuntohinnat ovat jopa kääntyneet nousuun Eurostatin tilastojen mukaan.

Eurhouspricesirfrsp

From → Euroalue

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: