Siirry sisältöön

Suomi tahmeasti irti taantumasta

by : 15.4.2014

Tilastokeskus raportoi tänään, että kansantalouden tuotanto helmikuussa vihdoin nousi edellisvuodesta hiukan. Ilosanomaa laimentaa se, että kuukausi sitten tilastokeskus arvioi nousun tapahtuneen tammikuussa. Korjatut luvut näyttävät nyt pientä miinusta. Käytännössä Suomen talous on jatkanut alkuvuonna nollakasvussa.

Lasku edellisvuodesta on trendinomaisesti hidastunut vuoden aikana. Siten käänne nousuun olisi looginen jatke.

FI_GDpmonthlyyoy

Vuosimuutosten kehityksen takana kuitenkin on se, että talouden lasku pysähtyi vuosi sitten. Vuosilaskun jatkuva hidastuminen johtuu siitä, että vertailutasot ovat laskeneet. Viime vuoden lopulla nähtiin jälleen pieni notkahdus. Viime kuukausien nousu on hädin tuskin nostanut talouden takaisin tästä notkahduksesta.

FI_GDpmonthly

Näiden lukujen valossa on mahdollista, että voidaan julistaa Suomen taantuman lopullisesti päättyneen tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Vielä liikutaan tilastollisen virhemarginaalin sisällä. Selkeästä käänteestä kasvuun ei voi puhua.

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: