Siirry sisältöön

Kulutus pysyy alamaissa

by : 28.4.2014

Kuluttajien luottamuksen piristyminen viime vuoden lopulla herätti pieniä toiveita siitä, että kulutuksesta sittenkin voitaisiin saada jotain apua Suomen talouskasvulle, heikosta tulokehityksestä huolimatta. Vähittäiskaupan myyntiluvuissa ei alkuvuonna kuitenkaan olla nähty merkkejä luottamuksen nousun lupaamasta piristymisestä, vaan lasku on jatkunut entistä vauhtia. Huhtikuussa kuluttajien luottamuskin nyt palautui viime vuoden pohjalukemiin.

finretsalesconsconf

Vähittäiskaupan alkuvuoden kehitys oli muistutus siitä, että kuluttajien luottamusluvut eivät ole kovin luotettava indikaatio kulutuksen käänteestä.

Luottamuskysely oli tehty kesken Ukrainan kriisin kärjistymisen ja ennen viimeisiä uutisia metsäteollisuuden investoinneista.

Toiveet Suomen talouden kääntymisestä kasvuun ovat siten yhä selkeämmin viennin ja vientitoimintaan liittyvien investointien varassa.

 

 

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: