Siirry sisältöön

Kiinan maltillinen hidastuminen jatkunut

by : 13.5.2014

Kiinan huhtikuun talousluvut ovat lähes kautta linjan maalanneet kuvaa yhä viilenevästä taloudesta. Niin luotonanto kuin vähittäiskaupan ja teollisuustuotannon kasvu hidastuivat huhtikuussa. Edelleenkään luvut eivät kerro kovinkaan dramaattisesta käänteestä.

Teollisuustuotannon kasvu hidastui edelleen huhtikuussa hivenen. Se on kuitenkin pysynyt epäilyttävän vakaana kymmenen prosentin tuntumassa. Kuvaa suhteellisen vakaasta kehityksestä tukevat kuitenkin enemmän normaalia heiluntaa heijastavat vientilukemat. Vienninkin vuosikasvu on palautunut helmikuun notkahduksen jälkeen kymmenen prosentin paikkeille, kun puhdistetaan Hongkongin vientiin liittyvä tilastovääristymä.

Chinaipexports

Kotimaisen kysynnän kohdalla vähittäiskaupan kasvu on viime kuukausina pysynyt suhteellisen vakaana. Investointien kasvu sen sijaan on edelleen hidastunut. Selkeästi asuntomarkkinoiden viileneminen hidastaa investointeja. Jatkuvasti tulee kuitenkin signaaleja viranomaisten valmiudesta vaimentaa rakennussektorin viilenemistä, esimerkiksi ohjeistamalla pankkeja höllentämään rahahanoja.

Chinainv&retsales

Luotonanto hidastui edelliskuusta selkeästi. Kuukausittaiset luvut heiluvat kuitenkin hyvin rajusti, joten tämä ei vielä paljoa kerro.

Chinalending

Luotonannon viime vuoden kasvu on kääntynyt laskuksi, kun viranomaiset ovat jarruttaneet ns. varjopankkisektorin lainanannon (luotonannon pankkien taseiden ulkopuolelle). Pankkien luotonanto on pysynyt suhteellisen vakaana.

Viime vuoden piristyminen luotonannossa ei heijastunut talouden kasvuluvuissa. Tämä tukee kuvaa siitä, että kasvanut luotonanto on heijastanut puhtaita rahoitusjärjestelyjä eikä varsinaisesti kiertänyt talouteen olleenkaan. Tämän perusteella varjopankkisektorin luotonannon supistumisellakaan ei pitäisi olla suurta vaikutusta Kiinan talouskehitykseen.

ChinalendingGDP

 

From → Aasia

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: