Siirry sisältöön

Suomen taantuma jatkui Q1

by : 15.5.2014

Heikot maaliskuun lukemat painoivat Tilastokeskuksen alustavan arvion Suomen BKT kehityksestä pakkasen puolelle. Laskua olisit tullut 0,4 prosenttia. Alustava arvio perustuu tuotannon suhdannekuvaajaan ja on vielä varsin epätarkka. Viime vuoden viimeisen neljänneksen lukemaa on korjattu puoli prosenttiyksikköä ylöspäin. Samanlainen korjaus veisi nyt lukemat plussan puolelle.
FinGDPmonthtly

Päinvastoin kun viime vuoden viimeisellä neljänneksellä tällä kertaa ei ole kuitenkaan mitään erityistä syytä olettaa, että korjaus olisi ylöspäin. Ulkomaankaupan alijäämä kasvoi jälleen edellisneljännekseltä ja vähittäiskauppa on kehittynyt heikosti. Joka tapauksessa nämä lukemat vahvistavat, että selkeästä kasvusta Suomen taloudessa ei vielä voi puhua.

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: