Siirry sisältöön

Korko ja osakkeiden riskipreemio

by : 21.7.2014

Sain ajatuksen havainnollistaa kysymystä siitä miten korot ja arvostustasot pitäisi vaikuttaa sijoittajien halukkuuteen ostaa osakkeita ja muita riskisijoituksia vertailemalla laulukilpailuun, jossa kun tuomarit olivat kuunnelleet ensimmäisen laulajan esityksen, he julistivat heti toisen kilpailijan voittajaksi vaivautumatta edes kuulemaan häntä.

Minulle luonteva tavalla ilmaistuna sanoman ydin on yksinkertaisesti, että allokaatiopäätöksille oleellista ovat suhteelliset arvostukset (riskissijoituskohteiden riskipreemiot) eivät niinkään absoluuttiset arvostustasot (korot, P/-luvut).

Edellinen lause ei kuitenkaan ehkä kaikille avaudu kristallinkirkkaana, jolloin vertauksesta on ehkä apua.

Vertausta olisi voitu tehdä toisella tavalla. Olisin voinut sanoa. että kyseisten tuomareiden logiikka on sama kuin sijoittajan, joka toteaa, että nyt on aika myydä osakkeet pois ja pitää rahat turvalisissa korkosijoituksissa, koska osakkeiden arvostukset ovat historiallisen korkealla ja niiden tarjoama odotettu tuotto on siten alhainen. Päädyin kuitenkin tähän vertauksen: Sijoitusten surkea laulukilpailu.USshillerEP30yryields

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: