Siirry sisältöön

Euroalueen luottamuksen nousussa haparointia

by : 30.1.2014

Euroalueen talouselämän tänään julkaistut luottamusluvut kertovat edelleen euroalueen ja Suomen talouden pysyvän hitaalla elpymisuralla. Suomen luottamusluvut ottivat takapakkia joulukuun rajun nousun jälkeen, mikä vahvistaa että toipuminen edelleen on hidasta.

Euroalueen luottamus jatkoi vahvistumistaan tammikuussa, joskin vahvistuminen ei ollut yhtä vahva kuin edelliskuukausina. Lukujen vakiintuminen näille tasoille signaloisi euroalueelle pientä kasvua tänä vuonna.

EURGDPeconsent

Pienempi nousu euroalueella johtui ennen kaikkea siitä, että Italian ja Espanjan talouksien luottamus hiukan notkahti. Yhden kuukauden pienestä notkahduksesta ei vielä kannata vetää pitkään meneviä johtopäätöksiä. Erityisesti Espanjan lukemat ovat edelleen rohkaisevalla tasolla. Tänään julkaistut viimeisen neljänneksen BKT-luvut kertovat talouden jo kasvaneen toisen neljänneksen peräkkäin edellisneljännekseen verrattuna.

EspGDPeconsent

Suomen kohdalla luottamus putosi takaisin kahden edelliskuukauden reippaan nousun jälkeen. Erityisesti teollisuuden ja rakentamisen luottamus jälleen heikkeni. Tammikuun lukema silti edelleen oli korkeampi kuin kaikki muut viime vuoden lukemat joulukuuta lukuun ottamatta.  Viimeisen parin kuukauden edestakaiset liikkeet vaikuttavat siten satunnaisheilahtelulta loivan nousutrendin ympärillä.

FINGDPeconsentiment

From → Euroalue, Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: