Siirry sisältöön

Suomen vienti kääntyyi loppuvuonna nousuun

by : 7.2.2014

Suomen tavaravienti oli tullihallituksen tilastojen mukaan joulukuussa seitsemän prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten. Tämän myötä viimeisen neljänneksen vienti oli kokonaisuudessaan pari prosenttia korkeampi kuin vuonna 2012. Nousu on toki vielä heiveröinen, mutta lukemat ovat kuitenkin positiivisemmat sitten vuoden 2012 alkusyksyn.

FINexpimp

Tuonti jäi miinukselle, joten Suomen kauppavaje hivenen supistui viimeisellä neljänneksellä vuoden takaisesta.

Synkistelijät voivat ottaa lohtua siitä, että tullihallitus kiinnittää tiedotteessaan huomiota siihen että vienti joulukuussa oli kuitenkin heikko verrattuna vuoden muihin kuukausiin. En olisi tästä kovin huolissani. Joulukuun lukemat ovat yleensä heikonpuoleisia. Lieneeköhän jollain pyhillä jotain pientä vaikutusta? Kun kausikorjaan sarjan, vienti näyttää nousseen marraskuuhun verrattuna.

Kiinnitin muutama päivä sitten huomiota suomen palveluviennin kasvavaan merkitykseen. Nämä luvut eivät kerro tästä mitään, ja antavat siten todennäköisesti jonkun verran liian synkän kuvan Suomen viennistä.

Finexpnaexpgoods

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: