Siirry sisältöön

Teollisuudessa ja kulutuksessa pientä valoa

by : 27.2.2014

Tänään julkaistut talousluvut vahvistavat toiveita siitä, että Suomen talous on vihdoin irtaantumassa taantumasta. Luvut eivät kuitenkaan vielä kerro ratkaisevasta käänteestä nousuun. Luottamusluvuissa nähtiin samanlainen piristyminen vuosi sitten, joka kuitenkin hiipui kohti syksyä.

Kuluttajien luottamus heikkeni vain hivenen joulukuun huippulukemista.  Keskustelut uusista säästötoimista eivät näytä siten pahemmin rokottaneen luottamusta. Kun nyt vaikuttaa selvältä, että säästötoimia ei toteuteta paniikinomaisella kertarysäyksellä, näistä tuskin tulee merkittävä jarru kulutukselle.

Vähittäiskaupan tammikuun myyntiluvut näyttävät myös pientä (1,2 prosentin) volyymikasvua viime vuodelta, mikä tukee kuvaa kulutuksen kääntymisestä pieneen kasvuun. Kuukausiluvut heiluvat kuitenkin vahvasti ja on vielä ennenaikaista sanoa vähittäismyynnin
kääntyneen nousuun.

finretsalesconsconf

Teollisuuden puolella luottamus otti pienen lisäaskeleen parempaan suuntaan, korkeimmalle tasoilleen puoleen vuoteen. Vielä kuitenkin luottamus on varsin heikkoa ja lupailee korkeintaan, että teollisuuden supistuminen on päättymässä.

Finindconfindprod

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: