Siirry sisältöön

ISM vahvistaa kasvun viilentyneen

by : 2.4.2014

Eilen julkaistu teollisuuden ostopäälliköiden indeksi auttoi USA:n osakemarkkinoita nousemaan uusiin huippulukemiin. Indeksi ei kuitenkaan maalaa mitään ruusuista kuvaa USA:n talouskasvusta. Se vahvistaa, että kasvu on palautunut maltillisemmalle uralle viime vuoden kiihtymisen jälkeen. Tämä voi itse asiassa olla osakemarkkinoille paras mahdollinen kehitys, koska se vahvistaa, ettei Fedillä ole syytä merkittävästi rahapolitiikkaa kiristää.

Teollisuuden ostopäälliköiden indeksi nousi lievästi helmikuun tasoilta. Indeksi on yhä selkeästi viime vuoden lopun huippulukemien alapuolella. Tämä vahvistaa, että kasvun hidastuminen alkuvuonna ei johtunut ainoastaan kylmästä säästä. Indeksi on nyt tasolla joka indikoi talouden palautuneen viime vuoden lopun kiihtymisen jälkeen viime vuosien maltilliselle kasvu-uralle.

USISMGDP

Tätä kuvaa vahvistaa indeksin työllisyyskomponentti joka laski alimmille tasoilleen 9 kuukauteen. Ainakaan teollisuuden ansiosta ei ole syytä olettaa kovin vahvoja työllisyyslukuja. (Työllisyysluvuissa on tosin suuri kuukausiheilahtelu, joten perjantain luvuista tämä indeksi ei paljoakaan kerro).

USISMemploymentpayrolls

Talouden ja työllisyyden maltillinen kasvu voi kuitenkin tässä tilanteessa olla osakemarkkinoiden kannalta paras vaihtoehto. Liian ripeä kasvu asettaisi painetta keskuspankille kiristää, kun alkaa olla merkkejä siitä, että USA:ssa häämöttää työvoimapula. Maltillisella kasvulla korot pysyvät pohjalukemissa, ja osakesijoitukset edelleen suhteellisen houkuttelevina.

 

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: