Siirry sisältöön

USA: Työllisyys paranee, palkat kurissa

by : 4.4.2014

Maaliskuun työllisyysluvut maalasivat sijoitusmarkkinoiden kannalta mahdollisemman ruusuisen kuvan USA:n taloudesta. Työllisyyden kasvu ja tehdyt työtunnit kielivät vahvasta talouskasvusta. Samalla luvut helpottivat huolia työmarkkinoiden kiristymisestä, ja siten rauhoittivat pelkoja Fedin tarpeesta kiristää rahahanoja.

Työllisyys kasvoi vankasti maaliskuussa, ja edelliskuukausien lukemia korjattiin ylöspäin. Lisäksi työviikko piteni kylmän sään aiheuttaman notkahduksen jälkeen edelliskuukausien aikana. Siten tehtyjen työtuntien määrä kasvoi vahvasti ensimmäisellä neljänneksellä.

Tehtyjen työtuntien määrä sinällään indikoi talouskasvun jopa vahvistuneen alkuvuonna. Neljännesvuosimuutoksissa on tosin suurta satunnaisheiluntaa, joten tämä ei ole kovin luotettava indikaattori siitä, miltä BKT:n kasvulukemat tulevat näyttämään.

Ushoursworked&GDP

Vankasta työllisyyden kasvusta huolimatta työttömyys ei silti enää viime kuukausina ole tippunut. Tämä selittyy työvoiman kasvulla.

Palkat laskivat hiuksenhienosti maaliskuussa, joten palkkojen nousuvauhdin kiihtyminen näyttä näiden lukujen valossa vähemmän uhkaavalta.

USunemploymentwages

USA:n talous näyttää siten olevan vakaassa kasvussa, eikä keskuspankilla ole vielä syytä jarruttaa kasvua.

 

From → USA

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: