Siirry sisältöön

Lisää ristiriitaista Piketty kehua

by : 1.5.2014

Huomasin, että Brad DeLong on liittynyt joukkoon poliittisesti vasemmalle kallellaan olevia ekonomisteja, jotka kehuu Pikettyn kirjaa mutta jatkaa listaamalla ongelmia Pikettyn argumenteissa.

Brad on huomannut kollegoiden kritiikkiä Pikettyn argumentteja vastaan, mutta vähättelee sitä toteamalla:

Everybody has 10-20% of the argument that they disagree with, and perhaps another 10 to 20% that they are unsure about. But it is a different 30% for everybody. There is not consensus but majority agreement that each piece of the book is roughly correct. And so there is rough near-consensus that the argument of the book is, broadly, right.

Siltä osin kun olen perehtynyt Pikettyn kirjoituksiin voin liittyä niihin joiden mielestä valtaosa siitä mitä hän väittää on aivan oikein. Riittää kuitenkin, että joku keskeinen olettama on väärin, jotta johtopäätös voi olla väärässä vaikka muuten argumentointi olisi sataprosenttisesti oikein. Esimerkiksi jos Piketty on väärässä kun olettaa pääoman tuoton pysyvän korkeana (kuten mielestäni hän on) hänen ennuste pääoman jyrkästä kasaantumisesta menee pieleen, vaikka muuten argumentointi on oikeassa (mitä käsittääkseni se suurimmalta osin on).

Kirjan luotettavuutta lisää se, jos arvostelijat löytävät virheitä eri osista. Jokainen arvostelija kiinnittää luultavasti eniten huomiota siihen mitä itse tuntee parhaiten, eikä osaa kyseenalaista muita osioita. Esimerkiksi pääomamarkkinat ja pääoman tuotto kuuluvat niihin asioihin joihin olen perehtynyt suhteellisen paljon. Monesta muusta asiasta, jota Piketty käsittelee kirjassaan, en tiedä kovinkaan paljon.

 

 

 

 

From → Yms

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: