Siirry sisältöön

Suomen talous ja Nokia Video

by : 17.6.2014

Puhuin Ohlin instituutin järjestämässä seminaarissa Falunissa toukokuussa siitä miten Suomen talous on kestänyt Nokian romahdusta, ja mistä Suomen talous voisi saada kasvua. Maaotteluhengen vaikutus ehkä jonkun verran selittää sen, että minun esitys on pohjavireiltään toiveikas.

Kiteytettynä väitän, että

• Huomioiden Nokian romahduksen ja maailmantalouden ongelmat Suomen talous on monella mittarilla yllättävänkin hyvässä kunnossa.
• Tämä selittyy toki pitkälti sillä, että meillä oli taloudessa hyvä puskuri, eli ennen ongelmien kasaantumista Suomen talous oli vahvasti ylijäämäinen.
• Suomessa on toiveikkaita merkkejä luovasta yritteliäisyydestä, joka voi olla pohjana talouden nousulle.

Esityksen kalvot löytyvät tästä:

Finland and Nokia

On aina yhtä kauheata katsoa itseään videosta, mutta tältä varmasti näytän kun luennoin.

From rubber boots to cellphones, then what? Inclusive and intensive growth in Finland Roger Wessman, Former Chief Economist from Ohlininstitutet on Vimeo.

From rubber boots to cellphones, then what? Inclusive and intensive growth in Finland 2 Roger Wessman, Former Chief Economist from Ohlininstitutet on Vimeo.

From → Suomi

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: