Siirry sisältöön

Trichet’n paljastava kirje

by : 6.11.2014

EKP on tänään julkaissut Irish Timesin kautta vuotaneen pääjohtaja Trichet’n kirjeen joka vahvistaa että EKP pakotti Irlantia hakemaan hätäapua. EKP:n osoittama epäluottamus Irlannin valtiota kohtaan auttoi silloin sysäämään euroalueen syvempään kriisin ja pahentamaan Irlannin valtiontalouden tilaa. Oltiin vielä kaukana ”Whatever it takes”-ista.

Minun käsitys siitä mistä tässä oli kysymys ei uusista paljastuksista ei muutu. Lyhyt kiteytys tästä löytyy neljä vuotta vanhasta kirjoituksestani: Neuvottelut Irlannin valtion avusta EKP:lle. (Yksi virhe tuossa minun vanhassa jutussa kyllä on. Irlantilaisten pankkien EKP rahoitus ei tapahtunut normaalien rahoitusoperaatioiden kautta, vaan Irlannin keskuspankin myöntämän hätäärahoituksen kautta. Tämä ei kuitenkaan kuviota oleellisesti muuta).

From → Euroalue

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: