Siirry sisältöön

Varjobudjetit syynissä

by : 12.11.2015

Toista vuotta Ekonomiska Samfundet yrittää auttaa nostamaan talouspoliittisen keskustelen tasoa laittamalla fokusta opposition talousehdotusten tarkastelemiseen. Kuten viime vuonna puhujina ETLA:n toimitusjohataja Vesa Vihriälä ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n johtaja Seija Ilmakunnas, jotka esittävät Ekonomiska Samfundetin tilaamat analyysit oppositiopuolueiden talouspolitiikasta. Kaksikielisestä tilaisuudesta enemmän tietoa tässä.

ESF lång version

Vihriälän ja Ilmakunnaan esitykset sekä minun kirjoittama yhteenveto viime vuoden tilaisuudesta löytyvät tästä. Mielenkiintoista palata niihin, kun kaksi oppositiopuolueista nyt ovat siirtyneet hallitukseen. Toki etenkin keskustapuolueen varjobudjettikin lähinnä vahvisti, ettei puolueella ole mitään vaihtoehtoa annettavana harjoitetulle talouspolitiikalle.

Perussuomalaisten ehdotuksista lähinnä tuloverotuksen progressiivisuuden kiristäminen ja osa leikkauksista (kehitysapu) ovat löytäneet tiensä myös uuden hallituksen ohjelmaan. Perussuomalaisten yleinen linja vuosi sitten oli kuitenkin menoja lisäävä ja verotusta kiristävä.

Ekonomiska Samfundetista puheenollen sen uusi aikakausikirja on luettavissa nyt verkossa.

Siinä mm. Suomen Pankin Seppo Honkapohja kirjoittaa rahaliiton kehityksestä ja Aktian pääekonomisti Heidi Schauman Suomen työmarkkinoita. Itse analysoin kiteytetysti mitä Suomen taloutta vaivaa.

From → Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: