Siirry sisältöön

Euroalue ja siten Suomi toipumassa

by : 10.1.2014

Eilen julkaistut Euroalueen talouselämän luottamusluvut kertovat selkeätä sanomaa. Euroalueen talouskasvu on vahvistumassa. Ja tavallisen tapaan Suomen talous seuraa euroalueen kehitystä.

Euroalueen talouden luottamus nousi vahvimmilleen yli kahteen vuoteen. Talouselämän luottamusluvut verrattain luotettavasti ovat indikoineet talouden kehitystä. Ne eivät ennakoi kehitystä kovinkaan pitkälle eteenpäin. Pikemmin ne kertovat missä mennään tällä hetkellä, mistä BKT-luvut tulevat kertomaan vasta myöhemmin. Indeksi on nyt tasolla joka indikoi talouden selkeästi kasvavan.

EURGDPeconsent

Suomen kohdalla luottamusluvut takertelivat viime syksynä, herättäen kysymyksen siitä onko Suomi jäämässä jälkeen toipumisessa. Suomen luottamusluvuissa on kuitenkin kohtuullisen paljon satunnaista hälinää, ja joulukuun luottamusluvut vahvistavat, että Suomi tälläkin kertaa seuraa euroalueen suhdanteita.

FINGDPeconsentiment

From → Euroalue, Suomi

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: