Siirry sisältöön

Mikä MarketNoze ja miksi?

by : 25.3.2014

Viime vuoden lopussa lähdin mukaan osakkaaksi MarketNoze-nimiseen yritykseen. Yritys on luomassa verkkosivuston, joka tarjoaa informaatiota sijoituspäätösten tukemiseksi pörssiyhtiöihin sijoittaville. Toistaiseksi olemme pitäneet tietoisesti matalaa profiilia, mutta sivusto alkaa nyt olla niin lähellä julkaisuvaihetta, että hankkeesta on aika kertoa jotain.

Kyseessä on kunnianhimoinen, kiinnostava ja ehkä kannattavakin hanke. Ennen kaikkea minut sai houkuteltua mukaan se, että koen, että tästä hankkeesta todellakin voi olla apua Suomen taloudelle. Jotta talouden pyörät saadaan pyörimään, me tarvitsemme enemmän riskinottajia, osakesijoittajia, kuten olen aiemmin kirjoittanut jutussa: Jonkun on otettava riski.

Pankkien ja pankkiiriliikkeiden analyytikot toki levittävät tietoa. Heitä kiinnostaa kuitenkin lähinnä tiedon levittäminen omille asiakkaille, ja etenkin niistä yhtiöistä joista voidaan saada aktiivista kaupankäyntiä ja siten välitystuottoja. Pitkäaikaiset sijoittajat pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin eivät ole välittäjille kiinnostava tulonlähde, joten he eivät saa paljoakaan palvelua.

Minun roolini tässä hankkeessa on tietysti pitkälti se, että kirjoitukseni taloudesta ja markkinoista tulevat olemaan osa tätä verkkosivustoa. Älkää kuitenkaan olko huolissanne; kirjoitukseni tulevat edelleen olemaan kaikkien luettavissa ilmaiseksi. Aion myös jatkaa konsulttityötä, luennointia ja artikkeleiden kirjoittamista eri julkaisuihin sekä haastattelujen antamista medialle entiseen tapaan.

MarketNozen toiminta tulee pitkälti noudattamaan periaatetta, että informaatio on kaikille käyttäjille ilmaista. Tämäkin sopii hyvin minun ajatusmaailmaan. Kuvailin jutussa Tuleeko informaation olla ilmaista tätä ekonomistin ihanteeksi.

MarketNozen rahoitus perustuu siihen, että ne pörssiyritykset jotka haluavat, että tieto heistä tavoittaa laajan sijoittajakunnan ovat valmiita tästä jonkun verran maksamaan. Vaikuttaa rohkaisevasti siltä, että monet yhtiöt todellakin ovat.

Emme näe tätä verkkosivustoa kilpailijana perinteiselle medialle. Päinvastoin voimme toimia tietolähteenä muille tiedotusvälineille samalla tavalla kuin tämäkin blogi on ollut perustana moneen juttuun muissa medioissa. Lähtökohtana on tietysti, että meidän asiakasyrityksemme haluavat tiedon leviävän kaikkien tiedotusvälineiden kautta.

No, mitä kaikkea verkkosivustot tulevat sisältämään? Sen saatte nähdä kun ne julkaistaan. Olen vakuuttunut siitä, että voimme tarjota kaikille sijoittajille sellaisen työkalun suomalaisten (ja ajan myötä myös muiden pohjoismaisten) pörssiyritysten seuraamiseen, jota tuskin suurimmilla ammattisijoittajillakaan on tänä päivänä käytössään.

From → Yms

3 kommenttia
  1. Moi,

    Saa varmaan kysy: keit tss MarketNozessa on mukana – tekemss/sijoittamassa? Kiinnostaa senkin takia, kun jonkin verran shln itsekin tuolla start-up/kasvuphinss.

    -Mansu

  2. Muina partnereina ovat Mika Häyry ja Denis Strandell. Lisäksi muutama sijoittaja, jotka eivät ole aktiivisesti mukana toiminnassa.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Päivystävä dosentti on yksityisen pankin ekonomisti tai oikeistolaisen ajatushautomon äänenkannattaja | Rötösherranen

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: