Siirry sisältöön

Viikon talouspäivitykset

by : 1.8.2014

Kommentoin tällä viikolla Suomen kuluttajien luottamuslukuja. jotka olivat varovaisen rohkaisevia Kuluttajien mielialat hivenen aurinkoisempia. Asunnonostoaikeiden kehitys viime kuukausina vahvistavat että asuntomarkkinoiden romahduspuheet joita kommentoin edellisviikolla (Hyytynyt asuntokauppa ja pakkomyynnit) ovat liioiteltuja.

Viennin puolella sen sijaan lukemat ovat vähemmän rohkaisevia kuten totesin: Suomen toukokuun vientilukemat yhä heikkoja.

Perjantaina pohdin sitä, että teollisuustuotantoluvut eivät kerro koko totuutta siitä kuinka paljon teollisuuden Suomelle tuottava arvo on supistunut. Todellinen pudotus huippulukemista on ehkä jopa 40 prosenttia eikä vaan 20 prosenttia. Pohdinta löytyy tässä: Kuinka synkkä teollisuuden tilanne oikeasti on?

Euroalueella rohkaisevaa on, että pankit kiihtyvää vauhtia ovat höllentämässä luottohanoja (Euroalueen luottohanojen höllentyminen kiihtynyt) mikä ennakoi luotanannon ja investointien piristymistä seuraavan vuoden aikana.

USA:ssa toisen neljänneksen talousluvut vahvistivat, että USA:n talouskasvun trendi on pysynyt vakaana. Heinäkuun työllisyysluvutkin tukevat tätä kuvaa, eivätkä kerro mistään kiihtymisestä.

 

From → Euroalue, Suomi, USA

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: