Siirry sisältöön

Espanjan elpyminen etenee

by : 4.8.2014

Kirjoitin alkuvuonna (Espanja nyt = Suomi 1994?) siitä, että Espanjan talouden ongelmat muistuttavat pitkälti Suomen talouden 90-luvun ongelmia ja että Espanja nyt oli edennyt siihen kriisin vaiheeseen, jossa Suomessa elpyminen alkoi. Viimeaikainen kehitys vahvistaa, että näin todellakin on asian laita. Kirjoitin lyhyen päivityksen MarketNozen ja Arvopaperin sivuilla: Eviva España!

From → Euroalue

3 kommenttia
 1. Mikko-Ville Määttä permalink

  Tuossa Edward Hughilta lukemisen arvoinen kirjoitus Espanjan tilanteesta:
  http://edwardhughtoo.blogspot.fi/2014/07/spain-and-imf-round-bend-or-out-of-woods.html
  ”If unemployment is unacceptably high then it is an urgent matter to do something more about it, and not just sit there with our arms folded to see if the IMF forecast of unemployment moving under 20% in 2019 is fulfilled or whether it happens in 2018, or 2020. These kind of outcomes simply won’t do, and as we will see below they will have long run consequences for Spain.”

  Espanjan työttömyys siis laskee alle 20%:n siinä vaiheessa, kun euro lienee historiaa, ainakin mikäli H-W Sinn on arvioissaan oikeassa. Espanjassa on meneillään melko erikoinen yhteiskuntakokeilu.

 2. Kyllä kieltämättä Espanja on yhä syvässä kuopassa, vaikka vihdoin on alkanut kaivautua ylöspäin. Kuten aikaisemmin olen todennut, Euro on julma ihmiskoe.

  Sen sijaan uskon edelleen, että herra Sinn on yhä arvioissaan täysin metsässä. Hänen ennustusten mukaan eurojärjestelmän kai olisi pitänyt hajota jo parisen vuotta sitten.

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: