Siirry sisältöön

Kiitos vuodesta 2016 ja Hyvää Joulua,

by : 21.12.2016

wp_20161022_20_16_11_pro-2Vuosi on vierähtänyt ripeästi, ja on aika pysähtyä ja vetää henkeä pyhien aikana. Haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivottaa rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta.

Erityinen kiitos kuuluu kommenttien ja kysymysten kirjoittajille, jotka ovat haastaneet minua selkeyttämään sanomaani ja antaneet virikkeitä ja uusia ajatuksia sekä kaikille jotka ovat auttaneet levittämään linkkejä kirjoituksiini sosiaalisissa medioissa.

Keräsin jälleen listan blogini 10 luetuimmista kirjoituksista vuoden aikana. Ne antavat hyvän kuvan siitä, mitä kiinnostavia asioita tänä vuonna minulla on ollut tilaisuus pohtia tänä vuonna.

Listan kärjessä oli selitykseni siitä, miten energiavirasto oudoilla päätöksillään oli syypää sähkön siirtohintojen rajuun nousuun. Kirjoitin myös kattavamman katsauksen sähkön siirtoyhtiöiden sääntelystä, joka julkaistiin Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa.

Toinen pidempi kirjoitus, jota julkaistiin vuoden aikana, oli Keskuskauppakamarin toimeksiannosta kirjoittamani raportti Kireä verotus kuristaa taloutta. Toisella kotimaisella kirjoitin myös pidemmän selvityksen maailmantaloutta jo pitkään vaivanneesta velkaongelmasta, tai pikemmin säästämisylijäämästä: Sparandeöverskott bakom stigande skuldsättning.

Korkealle listalle tänä vuonna blogilla luetuista postauksista nousi jo kolme vuotta vanha kirjoitukseni siitä, että kaikista puheista leikkauksista ja säästötoimista huolimatta Suomessa julkiset menot ovat lähellä historiallisia huippulukemiaan.  Vaikka luvut ovat hivenen vanhentuneita, pohdintani siitä miten tämä ristiriitainen kuva on syntynyt, ovat yhä ajankohtaisia

10 kärjen lista:

1. Energiaviraston outo arvio kohtuutuotosta
2. Trumpilaisen velkaelvytyksen vaikutuksista
3. Miksi Deutsche ei ole uusi Lehman
4. Ongelma ei syömävelka vaan investointivaje
5. Velka keskuspankillekin todellista velkaa
6. Helikopteriraha ei ole QE kansalle
7. Hyvinvointivaltion myyttinen alasajo
8. Deutschen 41 000 miljardin johdannaisriski
9. Lapsilisiä sijoittamalla tuskin miljonääriksi
10. Sähkön siirtohinnan sääntelystä

From → Yms

Jätä kommentti

Korjaa, jos olen väärässä. Kerro, jos olet toista mieltä. Kysy, jos jotain jäi epäselväksi. Lähtökohtaisesti kommentit julkaistaan välittömästi ilman erillistä hyväksyntää. Kommentit voivat kuitenkin juuttua, jos Wordpress tulkitsee niitä spämmiksi (esimerkiksi kommenttiin sisältyvien linkkien johdosta) jolloin ne tulevat näkyviin manuaalisen hyväksynnän jälkeen.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: