Mitä lukijoita blogissani kiinnosta
Tilastoissa siitä mitä juttuja on luettu eniten blogillani, minua yllätti miten paljon jutut omasta urastani, suunnitelmistani ja blogistani kiinnostivat. Kirkkaana ykkösenä oli juttu minun tulevaisuuden suunnitelmista Nordean jälkeen. Kymmenen luetuimman jutun joukkoon pääsi myös minun ajatukset pankkiekonomistin roolista sekä blogin ensimmäisestä kuukaudesta. Tämän perusteella tulen siten jatkamaan kirjoittelua omasta urastani tässä blogissa.
Yllättävää ei sen sijaan ollut, että kärkijoukkoon nousi juttuja, josta lukijat löysivät argumentteja tukemaan omaa näkemystään ajankohtaisissa poliittisissa kiistakysymyksissä. Nimenomaan näitä jaetaan sosiaalisessa media. Tarkoituksenani ei ole tehdä tästä poliittista mielepideblogia, josta aatetoverit voivat luottamuksella ammentaa vahvistusta omille mielipiteilleen, vaikka sillä ehkä lukijoiden määrää maksimoisi. Tällaisia sivustoja on jo aivan tarpeeksi. Tavoitteenani on tarjota uutta tietoa ja analyysiä ja siten antaa virikkeitä ajatella asioita uudella tavalla. Olen siten erityisen iloinen siitä, että blogista jakamisen arvoisia juttuja ovat löytäneet tahoja, joiden poliittiset mielipiteet hyvinkin paljon eroavat toisistaan.
Kärkijoukosta ei löydy kovin monin kommentti ajankohtaisista talousuutisista ja talousluvuista. Poikkeama on juttu EKP:n ohjauskoron laskusta, johon Kauppalehti julkaisi linkin juuri ohjauskoron laskun jälkeen. Osasyynä tähän on, että tilastoissa näkyy ainoastaan niitä juttuja, joiden linkkiä erikseen on klikattu. Noin puolet käynneistä on ollut blogin kotisivulle, josta suoraan voi lukea tuoreemmat jutut klikkaamatta erikseen juttujen linkkejä. Tilastoissa ei myöskään näy mitä blogia sähköpostiinsa tilanneet tai RSS-feedinä lukevat ovat katsoneet.
Joka tapauksessa tulen tänä vuonna enemmän kommentoimaan ajankohtaisia talouslukuja. Olen nyt hankkinut tilastotietokannan, jonka avulla talouslukujen analysointi ja kommentointi on nyt vähemmän työlästä.
Luetuimmat jutut 2013